Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version
| |

Kaosun's CD Players

 Forgot password?
 Repair!
Search
View: 925|Reply: 4

Sony Discman D-10 stops unexpectedly while playing

[Copy link]

4

Threads

10

Posts

298

Credits

Full Member

Rank: 3Rank: 3

Credits
298

 Vietnam

Post time: 2019-11-04 07:08:30
| Show all posts |Read mode
Edited by nhatminh2007 at 2019-11-04 07:17

     I have a Sony discman D-10 that is working properly. One day, while playing music, suddenly stopped playing for unknown reasons. When you press PLAY, the LCD screen only shows "00" and turns off after a few seconds.
When I checked, I discovered Diodes D813, D817 was broken and showed signs of PCB peeling. I have replaced 1SS123 with BAV199, RD12M-B2 with 1N4148. But the situation remained unchanged, I observed that when "PLAY" the spindle motor and laser pickup motor were not moving.
Please ask me which parts should be tested and replaced? Thank you!


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

338

Threads

556

Posts

3543

Credits

Administrator

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Credits
3543

 Invalid IP Address

Post time: 2019-11-11 18:48:33
| Show all posts
Replacing the burnt diodes is necessary. Then:
1: Check CPU outputs "power on" signal to DC-DC circuit;
2: DC-DC circuit generates +5V and -5V. If +5V disappears, no motor action just like your case; if no -5V, no audio.
3: For detail, you can find the service manual from our website.
Reply Support Not support

Use magic Report

4

Threads

10

Posts

298

Credits

Full Member

Rank: 3Rank: 3

Credits
298

 Unknown

 Author| Post time: 2019-11-11 23:08:12
| Show all posts
Edited by nhatminh2007 at 2019-11-12 09:14

Thank you, the problem has been solved! Now It can play music back as before  but I found out there is a noise with the music, the "background" is not clean! I have checked all ground and did not find any abnormal! Can i replace the (220uf / 16v) x2, (470uf / 6.3v) x1, (100uf / 10v) x3, (10uf/16v SMD) capacitors? Because on the PCB I see traces of electrolyte leaking out!?


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply Support Not support

Use magic Report

338

Threads

556

Posts

3543

Credits

Administrator

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Credits
3543

 United States

Post time: 2019-11-14 09:33:21
| Show all posts
It's unnecessary to replace these caps. That's glue not leaking. Noise is generated by wrong placement of the laser flexible cable.

How did you resolve the reading issue?
Reply Support Not support

Use magic Report

4

Threads

10

Posts

298

Credits

Full Member

Rank: 3Rank: 3

Credits
298

 Vietnam

 Author| Post time: 2019-11-17 10:29:19
| Show all posts
I don't know either, I thoroughly clean the PCB and then it works. I upgraded the capacitor and now it's great!
Reply Support Not support

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Repair!

Points Rules

Archive|Mobile|Dark room|Kaosun's CD players

2020-03-28 15:10 GMT-6 , Processed in 0.015686 sec., 14 queries .

Powered by Discuz! X3.2

Release 20141225, © 2001-2020 Comsenz Inc.

MultiLingual version, Rev. 441, © 2009-2020 netdepviet.org

Quick Reply To Top Return to the list