Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version
| |

Kaosun's CD Players

 Forgot password?
 Repair!
Search
View: 324|Reply: 2

Sony d-808k won't power on

[Copy link]

5

Threads

26

Posts

186

Credits

Member

Rank: 2

Credits
186

 Greece

Post time: 2020-10-11 08:39:32 From the mobile phone
| Show all posts |Read mode
Hello everybody! I recently accuired a new discman, the d-808k. The seller said that the unit operates normally except for the headphone out that was very silent. (headphone capacitors, easy fix). He also mentioned that the screen and buttons were not illuminating anymore.
That's what the seller said.
The truth is that the unit has no power at all, or at least, sometimes! I plugged the DC IN jack, pressed play, but nothing. After a while, I pressed the play button again and the unit worked fine. Aprox. 10 minutes after, the discman shut itself off for no reason. After that, it will not power on again, unless you wait for 30 minutes or even more. With batteries the problem is even worst. Most of the times it will not start. IF it starts, then it will stop again later in totally random times.

It is more than a week now that I can't power on the unit, neither with DC IN or batteries.

What I did:
replaced all the capacitors, it didn't helped.

Cleaned the pcb and checked for damage from leaking electrolyte, it was a very clean discman.

Had any of you experianced any similar problem before?
Is illumination problem relevent to this?
Any help or advice will be greatly appreciated, and sorry for my bad english.
I hope that's enough information to let you understand my problem.
Thanks,
Kostgeor.
Reply

Use magic Report

377

Threads

628

Posts

3854

Credits

Administrator

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Credits
3854

 Invalid IP Address

Post time: The day before yesterday 09:16
| Show all posts
Pls download service manual from us and check CPU power supply circuit.
Reply Support Not support

Use magic Report

5

Threads

26

Posts

186

Credits

Member

Rank: 2

Credits
186

 Invalid IP Address

 Author| Post time: 3 hour(s) ago From the mobile phone
| Show all posts
Hello and thanks for the reply.
I checked the pin 34 (VDD) of IC801. According to the manual, this pin should have 3.3v but in this case it has only 0.8v. Every pin in the system that has to be 3.3v is 0.8v. I also checked the IC803's pin 2 and 3 voltages. Both pin 2,3 have 0.8v and not 3.3v. Furthermore, I checked IC401's pin 2,3 voltages. In pin 2 there is only 0.8v (normally 3.4v). In pin 3 (normally 3.1v) there is 0v! I don't know what else to check in the CPU's power supply. I hope these readings tell you something. What can I check next? Thanks a lot!

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply Support Not support

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Repair!

Points Rules

Archive|Mobile|Dark room|Kaosun's CD players

2020-10-31 12:48 GMT-6 , Processed in 0.016480 sec., 14 queries .

Powered by Discuz! X3.2

Release 20141225, © 2001-2020 Comsenz Inc.

MultiLingual version, Rev. 441, © 2009-2020 netdepviet.org

Quick Reply To Top Return to the list